Bergen og Omland Friluftsråd

Skogøy kart

Dagsturhytten

Dagsturhytten er åpen for alle det er også mulighet for å ta ned vinduene etter forespørsel slik at en kan fri skit til blant annet fuglekikking og natur fotografi.

Skogsøytuva er òg rekna for å vere ein av dei beste plassene for å observere fugl på trekk langs kysten nord for Bergen. I området er det satt opp ei dagsturhytte, som òg fungerer som skjul ved observasjon av fugl på trekk langs kysten. Hytten har fått navnet Hildringsbu og er open i sesongen. Det er merka stig fram til hytta, frå stigen til Skogsøytuva. Hildringsbu ligg på toppen av ein bergvegg. Følg skilting fram til hytta. Ikkje gå ut på svaberga bak hytta!

 

Tilkomst og parkering

Frå brua før Herdlevær er det omlag 45 minutt gange på stig fram til Skogsøytuva og friluftsområdet. Skogsøytuva er eit populært dagsturmål. Godt fottøy er naudsynt. Parkering langs vegen før brua til Herdlevær, der det òg er informasjonstavle med kart. Sau på beite heile året. Hugs bandtvang.

Kulturminne og Minnesmerker

I friluftsområdet er det fleire fornminne og restar av gamle buplassar og minnesmerker. Vis omsyn om du besøkjer det aktuelle området.