Bergen og Omland Friluftsråd

Skogsøytuva kart

Dagsturhytten

Dagsturhytten er åpen for alle. Her er det mulig å ta ned vinduene (på forespørsel) slik at en har fri sikt til blant annet fugletitting og naturfotografi.

Skogsøytuva friluftsområde regnes for å være en av de beste plassene for å observere fugl på trekk langs kysten nord for Bergen. I området er det satt opp en dagsturhytte, som også fungerer som skjul ved observasjon av fugl på trekk langs kysten. Hytten har fått navnet Hildringsbu og er åpen hele året. Det er merket sti fram til hytten fra stien til friluftsområdet. Hildringsbu ligger på toppen av en bergvegg.

Følg skilting fram til hytten. Ikke gå ut på svabergene bak hytten!

Adkomst og parkering

Fra broen før Herdlevær er det ca. 45 minutters gange på sti frem til Skogsøytuva og friluftsområdet. Skogsøytuva er et populært dagsturmål. Godt fottøy er nødvendig. Parkering langs veien før broen til Herdlevær, der det også en informasjonstavle med kart. Det er sau på beite hele året, så husk båndtvang.

Kulturminner og minnesmerker

I friluftsområdet er det flere fortidsminner og rester av gamle boplasser og minnesmerker. Vis hensyn hvis du besøker det aktuelle området.