Marsteinen Fyr

Marstein fyr ligger på en holme ytterst mot storhavet i innløpet til Korsfjorden. Området er meget værhardt og det må derfor være godt vær for å kunne ta seg i land på øyen. Selv når det er stille vær vil det alltid være litt drag i sjøen slik at det er vanskelig å legge til mot kaien på østsiden av øyen.

Marstein fyr ble automatisert i 1987 og siden 2002 har det vært ubemannet. Fyret ble kjøpt av Austevoll kommune i 2005. Stiftinga Marstein fyr har ansvaret for kaianlegg og byggningene på holmen. Det er mulig å bestille overnatting i fyrmesterboligen. Utleie administreres av Panorama Hotel og Resort på Sotra. Mer informasjon om Marstein fyr finnes på Wikipedia. Planlegger du å gå i land for å oppleve kulturverdiene eller finne turboksen bør du sjekke værforholdene på forhånd. Turboksen i Marsteinen friluftsområde er en av 16 geocacher som BOF har lagt ut i våre medlemskommuner.

Værvarslinga på Vestlandet, tlf: 55 23 66 00 kan gi svar på vind, temperatur og bølgehøyde for Trollfeltet, som ligger noen mil vest for Marsteinen. Losene på Viksøy Losstasjon gir råd om forholdene rundt Marsteinen. Denne stasjonen er bemannet døgnet rundt og mannskapene her kan gi opplysninger om bølgehøyde og vær/vindforhold. Stasjonen har telefon: 97 16 16 15.

Legg igjen en kommentar

%d