Bergen og Omland Friluftsråd

SANDHOLNA

Kl. 10.00 – 22.00

Om huset

Hytten Sandholna kan leies fra kl. 10.00 til kl. 22.00 (se bookingbekreftelse for leiedato). Fremleie av huset er ikke tillatt. Prisen er kr. 850,- per dag.

Friluftsområdet er en tidligere hytteeiendom med 700 meter strandlinje mot Fanafjorden. Bade- og turområdet er velegnet for barn. En innelukket poll på 2,3 dekar er utgravd og opparbeidet til friluftsbasseng. Det er også utetoalett ved kystledhuset/dagsturhytta. 

Området er tilgjengelig for bevegelseshemmede, men legg merke til at siste bakken ned til selve badepollen/huset er ganske bratt. Noen HC parkeringsplasser er tilgjengelige i Grønevika friluftsområde, ellers er det parkeringsmuligheter på Dalsmyra (Store Milde friluftsområde).

TILGJENGELIGHET

Påkravde felt er merka med *Reserve of 1 available accommodations.

Sandholna 10:00 - 22:00 er tilgjengeleg for valgt periode.

Informasjon

Kjøring helt frem til hytten er ikke mulig. Ved enden av bilveien er det bom, og de siste 200 meterne er på kjerrevei og sti. Ved varetransport er det parkeringsplass til en bil på innsiden av bommen. Andre må parkere på P-plassene ved Dalsmyra eller i Mildevågen, og så gå inn til Sandholna.

Nøkkel til bom og hytte ligger i en digital nøkkelboks ved inngangen til hytten. Kode til boksen mottas på e-post når oppholdet nærmer seg. Alternativt går det også an å hente nøkkel på kontoret på Helleneset. Nøkkelen må legges på plass i boksen ved avreise. 

Huset har fast grill utvendig, kaffetrakter, vannkoker og kokeapparat med to plater. Ellers må du blant annet ta med

  • Drikkevann
  • Grillkull og tennvæske
  • Bossekker
  • Toalettpapir

Det er innlagt kaldt vann, men dette er ikke egnet drikkevann. Vennligst ikke la vannet renne mer en nødvendig da vannet kommer fra en brønn. Denne brønnen kan gå tom, og i tørre perioder kan huset være uten vann. 

Utetoalett ved siden av hytten. Husk å ta med toalettpapir.

Hytten har peis, men egen ved må tas med.

Det er fast grill utvendig. Ved bruk av annen grill må dette bare finne sted utendørs på kai eller i strandkanten, og ikke i nærheten av skog eller annen vegetasjon.

Bruk av større musikkanlegg er ikke tillatt.

Leietakeren er selv ansvarlig for vakthold under arrangementet, og må selv ta ansvar for å ta hånd om bråk fra utenforstående som måtte hemme/hindre avvikling av arrangementet.

Det er ikke tillatt å overnatte i hytten, men det er teltmuligheter på holmen på utsiden av badepollen.

Området ved Sandholna tilhørte opprinnelig gården til Nils Møllerup på Minde. Tidlig på 1930-tallet solgte han eiendommen til fotograf Einar Helgesen, som var født i Bodø i 1893 og flyttet til Bergen 25 år senere. Da han døde i 1975, overtok daværende Fana kommune Sandholna, som i dag eies av Bergen kommune og driftes av BOF.
 
Da BOF overtok driften her, hadde fotograf Helgesen allerede gjort en stor innsats, både med gangvei bortover til steinhuset han fikk bygget, og den fine steinbroen over til holmen. Området er betydelig oppgradert de seinere årene med utbedring av badepollen, hytten og toalettbygget.

Arrangementet skal avsluttes innen kl. 22.oo, og rydding og vasking skal gjøres ferdig til senest kl. 24.00.

Huset har lemmer foran vinduene. Om disse tas av må de settes på igjen før man går.

Hytten og området rundt skal rengjøres og ryddes etter bruk. Alt avfall skal tas med.

Legg nøkkelen tilbake i nøkkelboksen.

Kart

Hvis du ikke har vært på Sandholna før, anbefaler vi at du laster ned det digitale turkartet (appen Avenza) som er utarbeidet for området.

Området ligger også i TellTur som er friluftsrådenes elektroniske turregistreringssystem.

Anmeldelser

0 Anmeldelser

Rated 0 out of 5.

Review "Sandholna 10:00 – 22:00"