Bergen og Omland Friluftsråd

Områder tilrettelagt for bevegelseshemmede

Bergen og Omland Friluftsråd har tilrettelagt flere badeplasser og friluftsområder for bevegelseshemmede. Stort sett er et område i hver kommune tilrettelagt med handicapparkering og baderampe for bevegelseshemmede. I Bergen kommune er det flere områder.

Under finner du en rekke av de aktuelle områdene i våre 15 medlemskommuner. Se også nettsiden Bergen for alle for tips til flere turmuligheter i Bergen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ormhilleren friluftsområde i Øygarden kommune

Ormhilleren er et fint turområde med toalett, parkering og grust turvei ned til sjøen. Noe bratt atkomst, siste delen ned til sjøen. Toalett ved parkering.

Mer informasjon om Ormhilleren finner du her.

Hestdal friluftsområde i Meland kommune

Storavatnet i Meland er et populært og mye benyttet vann til padling med kano og kajakk. I Hestnesvann, en av sidearmene til Storavatnet har Friluftsrådet tilrettelagt med parkering og flytebrygge tilpasset bevegelseshemmede. Her er det blant annet tilrettelagt for å komme i kajakk fra rullestol . Området er også egnet for fiske.

Mer om Hestdal friluftsområde og padlemuligheter finner du her.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krohnegården friluftsområde i Bergen kommune

Badeplassen i Storavatnet er tilrettelagt med turvei og baderampe for bevegelseshemmede. Handicapparkering rett ved veien mellom Melkeplassen og Fyllingsdalen. Enkel tilgang til området fra parkeringsplassen.

Med informasjon om Krohnegården friluftsområde med kart og veibeskrivelse finner du her.

Fløksand friluftsområde i Meland kommune

Fløksand friluftsområde ligger ved golbanen i Meland. Området har baderampe for bevegelseshemmede. Turveien fram til rampen er noe bratt. Rullestolbrukere anbefales derfor å ha med ledsager.

Mer informasjon om Fløksand friluftsområde finner du her.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Varnappen friluftsområde i Meland kommune

Varnappen friluftsområde ligger like ved Frekhaug. Området er tilrrettelagt med baderampe og handicaptoalett. Asfaltert vei fram til badeplassen, men noe bratt.

Mer informasjon om Varnappen friluftsområde finner du her.

Kvarven friluftsområde i Bergen kommune

Kvarven friluftsområde ligger i Laksevåg bydel og er tilrettelagt med handicapparkering ved inngangen til området. Biler med handicapskilting kan låne nøkkel til bommen og få tilgang til handicapparkeringen oppe i området. Kvarven har gode gangveier egnet for rullestolbrukere. En av de gamle kanonstillingene er tilrettelagt slik at det er tilgang for rullestolbrukere.

Mer informasjon om Kvarven med kart og veibeskrivelse finner du her.

Download-_5_ (2)

Grønevika friluftsområde på Arboretet - i Bergen kommune

Grønevika friluftsområde ligger i tilknytning til Det Norske Arboret på Milde. Badeplassen har handicapparkering og er tilrettelagt med baderampe. Fra parkeringsplassen er det bygget en rampe for rullestolbrukere slik at det er lett atkomst til Arboretets turveier.

Mer informasjon om Grønevika finner du her.

Solnes friluftsområde i Askøy kommune

Solnes ligger på østsiden av Askøy mot Byfjorden og har fine turveier egnet for rullestolbrukere med ledsager. Toalett og parkering.

Mer informasjon om Solnes finner du her.

Download-_18_
Download (10)

Kollevåg friluftsområde i Askøy kommune

Kollevåg er et romslig område på vestsiden av Askøy, godkjent som turområde og badeplass for rullestolbrukere med ledsager. Her er turveier, flere badestrender, eget grillhus og baderampe i Vestrevågen. Veiene ned til grillhuset og Vestrevågen er asfaltert, men har noen bratte partier. Grillhuset er tilpasset rullestolbrukere.

Mer informasjon om Kollevåg friluftsområde finner du her.

Skjoldabukta friluftområde i Bergen

Skjoldabukta friluftsområde ligger i Ytrebygda bydel i sørenden av Nordåsvannet. Badeplassen har langgrunn sandstrand og baderampe for bevegelseshemmede. Felles parkering ved Steinerskolen.

Mer informasjon om Skjoldabukta finner du her.

Download-_19_

Ervikane friluftsområde i Os kommune

Ervikane ligger på Strøno i Os skjergården. Området er romslig med flate turveier egnet for rullestolbrukere. Gangveien er stengt med bom rett etter parkeringsplassen. Det er mulig å få kode til nøkkelboks med nøkkel til bommen, eller på kundetorget hos Bjørnafjorden kommune. Området er også tilrettelagt med baderampe og handicaptoalett.

Mer informasjon om Ervikane finner du her.

Vollane friluftsområde i Bergen kommune

Badeplassen på Vollane i Åsane bydel er tilrettelagt med baderampe for bevegelseshemmede. Handicapparkering nede i området er skiltet. Enkel tilgang fra parkeringsplassen.

Mer informasjon om Vollane med kart og veibeskrivelse finner du her.

Download-_4_ (1)
Download (11)

Rolvsvåg friluftsområde i Samnanger kommune

Rolvsvåg friluftsområde er et idyllisk friluftsområde som ligger ved Samnangerfjorden, på veien mellom Gullfjellet og Os. Området er tilrettelagt med parkering og baderampe, med turvei ned i området. Toalettet er tilpasset rullestolbrukere.

Mer informasjon om Rolvsvåg finner du her.

Lislevika friluftsområde i Øygarden kommune

Lislevika badeplass ligger i Øygarden kommune, rett før Tjeldstø. Området har baderampe for bevegelseshemmede. Noe bratt atkomst fra parkering.

Mer informasjon om Lislevika finner du her.

Hagafjøro friluftsområde i Fusa kommune

Hagafjøro ligger innerst i Eikelandsfjorden, før Eikelandsosen. Området har parkering, badefjære, baderampe og toalett tilpasset rullestolbrukere.

Mer informasjon om Hagafjøro finner du her.

Nautevågen friluftsområde i Lindås kommune

Nautevågen friluftsområde ligger på Fanebust, øst for Lindås senter. Badeplassen har handicapparkering og baderampe for bevegelseshemmede. Flat og fin gruset turvei fra parkeringen og ned til sjøen.

Mer informasjon om Nautevågen finner du her.

Download-_22_
herdla

Herdla fort friluftsområde i Askøy kommune

Herdla fort har asfaltert turvei egnet for rullestolbrukere. Toalett og parkering ved inngangen til fortet. Fra parkeringen er det en fin rundtur på asfaltvei, med flere utsiktspunkt underveis.

Mer informasjon om Herdla fort finner du her.

Helleneset friluftsområde i Bergen kommune

Helleneset i Bergenhus bydel er en av Friluftsrådets best utbygde badeplasser. Badeplassen har et eget basseng for barn, med egen rampe for rullestolbrukere. Området har også baderampe og badetrapp for å lette atkomsten til og fra sjøen.

Mer informasjon om Helleneset friluftsområde finner du her.

Helleneset
Download-_24_

Øksnes friluftsområde i Austrheim kommune

Øksnes friluftsområde har turveier og strand som er egnet for rullestolbrukere med ledsager.

Mer informasjon om Øksnes finner du her.