Bergen og Omland Friluftsråd

UTHAVNER

Bergen og Omland Friluftsråd har ansvaret for mange populære uthavner i vår region. Mange er tilrettelagt med fortøyningsbolter og noen har større eller mindre kaier. Husk at det er førstemann som legger seg ved kai eller i fortøyningsbolt, som bestemmer om det er greit med flere i samme fortøyningspunkt.

VESTKYSTPARKEN

Oversikt over uthavner langs hele Vestlandet finner du på Vestkystparken.noHer kan du åpne kartet og sortere på fortøyningsbøyer, kaier, fortøyningsbolter, teltplasser, rasteplasser og mye mer.

 

POPULÆRE UTHAVNER I BERGENSREGIONEN

 

Bergen og Omland Friluftsråd drifter og forvalter de mest populære uthavnene i Bergen og omegnskommunene. Nedenfor finner du et lite utvalg fra de forskjellige kommunene.

KOLLEVÅG, SKARVØY OG STORE BØRØY I ASKØY KOMMUNE

Kollevåg (bildet) har kai og flere fortøyningsbolter i Austrevågen. Friluftshuset leies ut til arrangement, med mulighet for uttak av strøm. Skorpo og Store Børøy er natursjønne uthavner syd og nord for Kollevågen. Herdla kai og Skarvøy er også populær.

NAVØYVÅGEN, HORGO OG SKÅR I AUSTEVOLL KOMMUNE

Navøyvågen (bildet) er godt tilrettelagt med stort kaianlegg. Horgo har en liten flytebrygge i Austrevågen, og på Skår og Krossøy er det fortøyningsbolter.

SAUØY VED HERDLEVÆR I AUSTRHEIM KOMMUNE

Sauøy ligger like ved Herdlevær helt nord i øyene, lett tilgjengelig fra Hjeltefjorden. Området har kai og teltmulighet.

MARMORØYENE OG STORØEN I BERGEN KOMMUNE

Navøyvågen (bildet) er godt tilrettelagt med stort kaianlegg. Horgo har en liten flytebrygge i Austrevågen, og på Skår og Krossøy er det fortøyningsbolter.

HISSØYNA OG LØNO I ØYGARDEN KOMMUNE

Hissøyna (bildet) og Løno ligger vest for Møvik, ute mot storhavet. Løno har en liten kai for av og påstigning og flere fortøyningsbolter langs svabergene. På Hissøyna er det to flytebrygger i havnen Kylderen på innsiden av øyen.

VINNESHOLMEN I BJØRNAFJORDEN KOMMUNE

Vinnesholmen ligger lett tilgjengelig i Bjørnefjorden og har egen gjestehavn som administreres av Vinnes båtlag.

SVANHOLMANE I KVAM KOMMUNE

I Kvam er det flere øyer og uthavner tilrettelagt for båtfolket. Svanholmane er en av de mest sentrale, og er tilrettelagt med flytebrygge og toalett.

KVALVÅGNES OG GEITHOLMEN I ALVER KOMMUNE

Kvalvågnes friluftsområde er det egen kai ut mot Lurefjorden, og på innsiden av slusene er det gode ankringsmuligheter i Mikkelvågen. Geitholmen ligger i Alverstraumen og har egen kai.

HÅØYA OG IO I ALVER KOMMUNE

Håøya (bildet) er et romslig område med to kaier. Io har flere fine våger med fortøyningsbolter.

ERVIKANE, OKSABÅSEN, SKORPO OG LYSØYVÅGEN I BJØRNAFJORDEN KOMMUNE

Bjørnafjorden kommune har flere flotte og godt tilrettelagte uthavner ut mot Korsfjorden. Skorpo (bildet) og Oksabåsen er i særklasse, med kaier og gode ankringsmuligheter. Ervikane har også gode havnemuligheter. Lenger inne ligger Lysevågen på vestsiden av Lysøya, en trygg havn.

PRESTEKAIEN I OSTERØY KOMMUNE

Prestekaien ved Bruvik i har gode fortøyningsmuligheter. På oversiden av kaien er det egen landhandel.

FLESJANE I SAMNANGER KOMMUNE

Flesjane ligger innerst i Samnangerfjorden. Her er det flere viker med fine svaberg tilrettelagt med fortøyningsbolter.

TYSSØY, BUARØY FORT OG RISVIKA I ØYGARDEN KOMMUNE

Tidligere Sund kommune har flere uthavner, både på innsiden av Sotra landet, men også i øyene på vestsiden. Fra Korsfjorden er Buarøy fort et romslig område med kai, flytebrygge for kajakkpadlere og naturhavn. Syd på Tyssøy er Tyssøyvågen populær. Risøyna (bildet) ligger i øyene syd for Glæsvær.

ÅNUGLO OG SOLSTRÅLEØYA I TYSNES KOMMUNE

Ånuglo (bildet) er et frodig område på østsiden av Tysnes. Gode ankringsmuligheter i Bekkjarvika på nordsiden av øyen, eller Skipavågen på sydsiden. Solstråleøya har to kaier tilgjengelig for båtfolket.

SKIPSHELLEREN, FOLAVIKA OG VEO KAI I VAKSDAL KOMMUNE

Langs fjorden i Vaksdal kommune er det flere fortøyningsmuligheter; Folavika hvor det er lagt ut fortøyningsbøye og Veo kai som er lett tilgjengelig i Veafjorden. Skipshelleren (bildet) har en liten kai.

LANGØYNA OG SKOGSØY I ØYGARDEN KOMMUNE

Langøyna (bildet) nord i Øygarden er tilrettelagt med fortøyningsbøye og flytebrygge. På Skogsøy er det ankringsmuligheter i pollene på innsiden.

 

SKIPSHELLEREN, GOLAVIKA OG VEO KAI I VAKSDAL KOMMUNE

Skipshelleren

Langs fjorden i Vaksdal kommune er det flere fortøyningsmuligheter; Folavika hvor det er lagt ut fortøyningsbøye og Veo kai som er lett tilgjengelig i Veafjorden. Skipshelleren (bildet) har en liten kai.

Flere uthavner finner du på Vestkystparken.no.