Bergen og Omland Friluftsråd

Uthavner i Bergensområdet

Bergen og Omland Friluftsråd har ansvaret for mange populære uthavner i vår region. Mange er tilrettelagt med faste fortøyningsbøyer i samarbeid med KNBF, og noen har større eller mindre kaier. Husk at det er førstemann som legger seg i bøye eller fortøyningsbolt, som bestemmer om det er greit med flere i samme fortøyningspunkt. KNBF har utarbeidet forsiktighetsregler ved bruk av bøyene.

Vestkystparken

  • Oversikt over uthavner langs hele Vestlandet finner du på vestkystparken.no
  • Her kan du åpne kartet og sortere på fortøyningsbøyer, kaier, fortøyningsbolter, teltplasser, rasteplasser og mye mer.

Populære uthavner i Bergensregionen

Bergen og Omland Friluftsråd drifter og forvalter de mest populære uthavnene i Bergen og omegnskommunene.

Kollevåg, Skorpo og Store Børøy i Askøy kommune

Kollevåg

Kollevåg (bildet) har kai og flere fortøyningsbøyer i Austrevågen. Friluftshuset leies ut til arrangement, med mulighet for uttak av strøm. Skorpo og Store Børøy er natursjønne uthavner syd og nord for Kollevågen. I Skorpo er det lagt ut fortøyningsbøye. Herdla kai er også populær

Navøyvågen, Horgo og Skår i Austevoll kommune

Navøyvågen

Navøyvågen (bildet) er godt tilrettelagt med kaianlegg og fortøyningsbøye. Horgo har en liten flytebrygge i Austrevågen, og på Skår er det lagt ut fortøyningsbøye.

Sauøy i Austrheim kommune

Sauøy

Sauøy ligger like ved Herdlevær helt nord i øyene, lett tilgjengelig fra Hjeltefjorden. Området har kai og teltmulighet.

Marmorøyane og Storøen i Bergen kommune

Storøen

Marmorøyane ligger sentralt til i Nordåsvannet, øyen har fortøyningsmulighet med bolter langs svabergene. Storøen (bildet) ligger i Eidsvågbukten, og har gjestekai og fortøyningsbolter.

Hissøyna og Løno i Øygarden kommune

Hissøyna

Hissøyna (bildet) og Løno ligger vest for Møvik, ute mot storhavet. Løno har en liten kai for av og påstigning og flere fortøyningsbolter langs svabergene. På Hissøyna er det to flytebrygger i havnen Kylderen på innsiden av øyen.

Vinnesholmen i Bjørnafjorden kommune

Vinnesholmen

Vinnesholmen ligger lett tilgjengelig i Bjørnefjorden og har egen gjestehavn som er administrert av Vinnes båtlag.

Svanholmane i Kvam kommune

Svanholmane

I Kvam er det flere øyer og uthavner tilrettelagt for båtfolket. Svanholmane er en av de mest sentrale, tilrettelagt med flytebrygge og toalett.

Kvalvågnes og Geitholmen i Alver kommune

Kvalvågnes friluftsområde er det egen kai ut mot Lurefjorden. På innsiden av slusene er det gode ankringsmuligheter i Mikkelvågen. Geitholmen ligger i Alverstraumen og har egen kai.

Håøya og Io i Alver kommune

Håøya

Håøya (bildet) er et romslig område med to kaier og fortøyningsbøye. Io har flere fine våger med fortøyningsbolter.

Ervikane, Oksabåsen, Skorpo og Lysøyvågen i Bjørnafjorden kommune

Skorpo i Os

Bjørnafjorden kommune har flere flotte og godt tilrettelagte uthavner ut mot Korsfjorden. Skorpo (bildet) og Oksabåsen er i særklasse, med kaier og gode ankringsmuligheter. Ervikane har også gode havnemuligheter. Lenger inne ligger Lysevågen på vestsiden av Lysøya, en trygg havn med fortøyningsbøye

Prestekaien i Osterøy kommune

Prestekaien ved Bruvik i har gode fortøyningsmuligheter. På oversiden av kaien er det egen landhandel.

Skageneset og Toska i Alver kommune

Skageneset

Skageneset har egen kai (bildet), og det er mulighet for å leie kystledhuset. Toska er en god uthavn med fortøyningsbøye.

Flesjane i Samnanger kommune

Flesjane ligger innerst i Samnangerfjorden . Her er det flere viker med fine svaberg, tilrettelagt med fortøyningsbolter.

Tyssøy, Buarøy fort og Risvika i Øygarden kommune

Risøyna

Tidligere Sund kommune har flere uthavner, både på innsiden av Sotra landet, men også i øyene på vestsiden. Fra Korsfjorden er Buarøy fort et romslig område med kai, flytebrygge for kajakkpadlere og naturhavn. Syd på Tyssøy er Tyssøyvågen populær. Risøyna (bildet) ligger i øyene syd for Glæsvær

Ånuglo og Solstråleøya i Tysnes kommune

Ånuglo

Ånuglo (bildet) er et frodig område på østsiden av Tysnes. Gode ankringsmuligheter i Bekkjarvika på nordsiden av øyen, eller Skipavågen på sydsiden. Solstråleøya har to kaier tilgjengelig for båtfolket.

Langøyna og Skogsøy i Øygarden kommune

Langøyna nord i Øygarden er tilrettelagt med fortøyningsbøye og flytebrygge. På Skogsøy er det ankringsmuligheter i pollene på innsiden.

Skipshelleren, Folavika og Veo kai i Vaksdal kommune

Skipshelleren

Langs fjorden i Vaksdal kommune er det flere fortøyningsmuligheter. Folavika hvor det er lagt ut fortøyningsbøye og Veo kai er lett tilgjengelig i Veafjorden. Skipshelleren (bildet) har en liten kai.

Flere uthavner finner du på vestkystparken.no.