Bergen og Omland Friluftsråd

Nødvendige felt følges av *

Hva er et kystledhus?
Booking
Bookinginfo og historie om husene

Friluftsrådene, kystlagene og andre organisasjoner tilbyr hus, hytter, naust og enkel overnatting – til utleie i kystleia i Hordaland. Mer informasjon om beliggenhet og priser finner du under hvert enkelt hus. Samt generelt informasjon og regler for booking under Booking info.

Velkommen til BOF's booking side. Vi leier ut kystledhus til alle interesserte. Se etter ett sted eller søk etter datoer som passer.

Her kan du lese både historie om kystledhusene og informasjon vedrørende booking. Trykk her 🙂

NB! Husene er vinterstengte fra 15. oktober til og med 15. april.

Previous
Next

Skageneset på Radøy (Alver kommune) er egnet for grupper på tur. Det er ikke mange sengeplasser i hytten, men området har grindabygg og stor mark for telting.

Previous
Next

Horgo ligger ut mot storhavet i Austevoll kommune. 

  • Husk man må disponere båt eller kajakk for å komme seg til Horgo.
Previous
Next

Dagtid kl. 10:00 - 22:00

Sandholna ligger idyllisk til på Arboretet, Milde i Bergen kommune. Hytten blir leid ut til dagsarrangement, men det er også fine teltmuligheter ved badepollen.

Previous
Next

Friluftshuset 16:00 – 24:00: I Meavågen ligger «Friluftshuset» i Askøy kommune, som kan benyttes fritt av alle når det ikke er utleid. Huset er en åpen konstruksjon på gråsteinsmur med søyler av rundtømmer og torvtak, og har grillplass og sitteplasser for ca. 160 personer.

Previous
Next

Nordvest i havet for Hissøyna ligger utleiehuset i Lønøy (Løno) friluftsområde i Øygarden kommune. Området ligger eksponert mot vær og vind, men på gode dager er det en opplevelse å komme ut til øyen.

  • Husk man må disponere båt for å komme seg til Lønøy. Ta hensyn til været!
  • Husk å hente nøkkel til huset på vårt kontor på Helleneset, før man reiser ut til Løno.
Previous
Next

Kollevåg kl. 10:00 - 16:00

Friluftshuset 10:00 – 16:00: I Meavågen ligger «Friluftshuset» i Askøy kommune, som kan benyttes fritt av alle når det ikke er utleid. Huset er en åpen konstruksjon på gråsteinsmur med søyler av rundtømmer og torvtak, og har grillplass og sitteplasser for ca. 160 personer.

Previous
Next

Hovdahuset ligger idyllisk til ved Sanden ut mot storhavet nordvest i Hissøyna (Hitsøy) friluftsområde i Øygarden kommune. 

  • Husk man må disponere båt eller kajakk for å komme seg til Hissøyna.

Hildringsbu

Skogsøytuva er òg rekna for å vere ein av dei beste plassene for å observere fugl på trekk langs kysten nord for Bergen. I området er det satt opp ei dagsturhytte, som òg fungerer som skjul ved observasjon av fugl på trekk langs kysten. Hytten har fått navnet Hildringsbu og er open i sesongen. Det er merka stig fram til hytta, frå stigen til Skogsøytuva.

Se også Andre hus til utleie

solstråleøyen

Toalett, grill, grindabygg og kai på nordspissen av øya.  Flytebryggje sørvest på øya. Fin lita sandfjøre eigna for born vest på øya.  Den gamle oppsynsbustaden, kan leigast etter avtale med Solstråleøya venelag.  Kai og informasjontavle på på nedsida av huset.  Solstråleøya er ein frodig øy med om lag 20 treslag og gamle spaservegar er rydda. Øya vart gjeve til kongehuset i 1905 etter å ha vore i britisk eige.  Etter kong Olavs død gav arvingane øya i gåve til Tysnes kommune, under føresetnad av at eigedomen vart nytta «til friluftsområde for almenheten, men med fortrinnsrett   for funksjonshemmede».

Vinnesholmen

Dette er et kulturhistorisk sted, husmannsplass, gammel stil, landlig i friluftsområde med fin badestrand og båt, flott utsikt, familievennlig.

Du vil elske stedet på grunn av utendørsområdet, lyset, friluft og fiskemuligheter. Stedet passer bra for par, familier (med barn) og pelskledde venner (kjæledyr). Strand og plen er et populært offentlig område.

Bjarnehuset

Huset vert kun leigd ut etter særskilt avtale. Egne vilkår vert sent ut ved utleige. Huset vert i hovudsak leigd ut som tileggshytte til Hovdahuset, ved behov. På grunn av brannsikkerhet og dårlig kapasitet på toalettanlegg leies huset kun ut til 5 personer. Større grupper som ønsker å telte på marken på utsiden av gjerdet, må bruke toalettet i kjelleren på Hovdahuset.
 

Møvik Båt

Leie av 16 fots Øyen avtales i hver tilfelle, til båtvante med båtførerbevis. Leie er kr. 550 pr dag. Leietaker må selv sørge for å fylle 95 oktan bensin, og ha med flyteutstyr til alle. All bruk på eget ansvar. Leietakere på Hissøyna må i utgangspunktet selv skaffe transport til Hissøyna. I spesielle tilfeller, eller ved samarbeidsarrangement der BOF også er medarrangør – leies båten ut.

Opplæring i rutiner og bruk skal være gitt før nøkkel leveres ut.

dagsturhytter

Hildringsbu

Skogsøytuva er òg rekna for å vere ein av dei beste plassene for å observere fugl på trekk langs kysten nord for Bergen. I området er det satt opp ei dagsturhytte, som òg fungerer som skjul ved observasjon av fugl på trekk langs kysten. Hytten har fått navnet Hildringsbu og er open i sesongen. Det er merka stig fram til hytta, frå stigen til Skogsøytuva.