Bergen og Omland Friluftsråd

Ønsker du å oppleve hav og kyst, vandre gjennom lynghei, langs svaberg eller i fjordlandskapet. Da tilbyr Friluftsrådet flere områder som kan være aktuelle for slike opplevelser. Under har vi listet opp noen av de fineste områdene. Flere andre friluftsområder er godt egnet for kortere turer.

Kvarven friluftsområde ligger på Laksevåg, i området er det mange gangveier på kryss og tvers av de mange kulturhistoriske forsvarsanleggene. Alle gangveiene har fast dekke. Nede ved det gamle torpedobatteriet er det fine forhold for stangfiske. 

Fra toppen av Kvarven går det sti videre til Lyderhorn. Atkomst fra Gravdal og Nutec. Fra friluftsområdet er det flott utsikt mot Byfjorden og vestover mot Sotra og Askøy.

Last ned brosjyre med kart her som viser stiene og gangveiene på Kvarven.

Vis forslag til rundtur på Kvarven i kart.

TellTur Kvarven.

Flere av kyststiene er med i TellTur. Registrer deg som ny bruker på friluftsrådenes turregistreringssystem TellTur, og konkurrer med deg selv og andre, om å nå flest mulig turmål. På turmålene finner du en kode som du bruker for å logge turmålet på telltur.no. 

  • Du kan også bruke appen “Norgeskart friluftsliv” fra Avinet for å finne og registrere turmålene. Last ned appen fra Google Play eller App Store. Logg inn med TellTur bruker i appen og last ned turmålene. 
  • Når du ankommer et turmål og åpner appen, vil det komme opp et vindu for innsjekking – når du er nærmere enn 50 meter fra turmålet. Bekreft innsjekkingen og resultatet registreres i TellTur.
  • I 2020 kan du være med i Temakonkurransen 20 padlemål i Bergensområdet.