Bergen og Omland Friluftsråd

Lurer du på hva en kyststi er? Ifølge Allemannsretten.no er det stier som er merket og skiltet slik at det skal være mulig å gå lengre strekninger til fots langs sjøen. Kyststier merkes av kommuner eller lokale frilag, og BOF har mange av dem i sine friluftsområder.

Nedenfor er noen av de fineste områdene. Men vi har mange flere, også godt egnet for kortere turer. Se full oversikt på kartet Vestkystparken.

Kvarven friluftsområde ligger på Laksevåg, og i området er det mange gangveier på kryss og tvers av de mange kulturhistoriske forsvarsanleggene. Alle gangveiene har fast dekke. Området har flott utsikt mot Byfjorden og vestover mot Sotra og Askøy. Liker du å fiske er det fine forhold nede ved det gamle torpedobatteriet. 

Adkomst til friluftsområdet er lett fra Gravdal og Nutec. Og fra toppen av Kvarven går det sti videre til Lyderhorn.

Turforslag finner du på:

TellTur Kvarven

Flere av kyststiene er med i TellTur, friluftsrådenes turregistreringssystem. Registrer deg her som bruker og konkurrer om å nå flest mulig turmål, enten med deg selv eller andre.

Hvordan gjør du det:

  • Register deg som bruker på www.telltur.no.
  • Logg inn med TellTur-brukeren din i appen “Norgeskart friluftsliv” fra Avinet. Appen lastes ned fra Google Play eller App Store.  
  • Når du er logget inn vil appen automatisk laste ned alle tilgjengelige turmål. Sjekk at dine turer er i listen.
  • Appen sjekker automatisk om du er innenfor 50 meters radius fra et turmål. Da åpnes en innsjekkingsdialog og du kan bekrefte at turmålet er besøkt. Dette registeres så i TellTur.
  • Sjekk om det er noen aktuelle konkurranser du kan være med i.